Slavlje Dana Gospodnjega u obitelji u zapriječenosti sudjelovanja na misi – 5. Korizmena nedjelja

Drago sestre i braćo,

U zapriječenosti za sudjelovanje na zajedničkome euharistijskome slavlju Dana Gospodnjega u okupljenosti župne zajednice, kršćanske su obitelji pozvane probuditi vrijednost molitvenoga zajedništva u obitelji.

Crkva, zajednica svih vjernika, živi u obitelji koja se prepoznaje kao »kućna Crkva«. Povučenost u obiteljski dom i nemogućnost sudjelovanja na slavlju euharistije nude priliku za produbljenje eklezijalne dimenzije kršćanske obitelji. Obitelj, naime, u svojoj vjernosti i odanosti Crkvi živi sve njezine »radosti i nade«, kao i njezine tjeskobe, upravo kao što se Crkva približava patnjama ljudi i hrli im ususret u njihovim nevoljama.

Hrvatski institut za liturgijski pastoral priredio je tekstove za obiteljsko molitveno slavlje Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020.

Svetopisamski tekstovi, vlastiti euharistijskome slavlju Pete korizmene nedjelje, i prigodne molitve, zajedno s trenutcima šutnje, razmatranja i pridruženih glazbenih priloga, predviđeni su za obiteljsko slavlje u trajanju od 45-50 minuta.

Tekstove za obiteljsko slavlje Četvrte korizmene nedjelje, 22. ožujka 2020., možete preuzeti na stranicama Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral.

OVDJE donosimo predložak obiteljskoga slavlja Dana Gospodnjega za Petu korizmenu nedjelju, 29. ožujka 2020.

Tekst molitvenog slavlja možete preuzeti OVDJE.

Gospodin Vam dao svoj mir!