Obiteljski dan u Mjesnom bratstvu OFS-a u Samoboru

S međunarodne razine je stigao prijedlog da 28. travanj bude proglašen obiteljskim danom za OFS i Framu. Toga je dana spomendan bl. Lukezija i njegove supruge Bonadonne koji se smatraju prvim svjetovnim franjevcima. Povjerenstvo za obitelj nacionalnog bratstva OFS-a je prošle godine organiziralo I. nacionalni dan OFS-a i Frame. Susret je održan u subotu 28. travnja 2018. u crkvi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Za II. nacionalni dan OFS-a i Frame dobili smo poticaj s nacionalne razine da sva mjesna bratstva OFS-a i Frame, ove i svake sljedeće godine, sami na svoj osobiti način osmisle obilježavanje Obiteljskog dana u svojim mjesnim bratstvima.

Naša samoborska bratstva OFS-a i Frame odlučila su ove godine proslaviti Obiteljski dan zajedničkim Euharistijskim klanjanjem sa članovima svojih obitelji. Uz zahvale Gospodinu za poziv, darovanu braću i sestre i obitelji, osobito se žarko molilo za obraćenje onih članova obitelji koji su se udaljili od Gospodina sa željom da iz godine u godinu broj prisutnih na proslavi Obiteljskog dana bude sve veći.

s. Božica Peremin, OFS
MB OFS Samobor