Regionalni susret IV. zagrebačke skupine mjesnih bratstava OFSa

U subotu 22. rujna 2018. u Župi sv. Leopolda B. Mandića, Zagreb održao se jednodnevni tematski susret trajne formacije mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda IV Regionalne skupine. Domaćin susreta je bilo Mjesno bratstvo Zagreb – Dubrava sv. Leopold B. Mandić.  Susretu su se odazvali braća i sestre iz bratstava na području grada Zagreba.

Nakon molitve i kratkog predstavljanja prisutnih slijedilo je predavanje br. Stjepana Lice na temu o usvojenosti i življenje osnovnih franjevačkih vrijednosti pod naslovom “ Bog moj i sve moje “ U skupinama su zatim prisutna braća i sestre pokušali pronaći odgovor koliko su braća i njihovi članovi prožeti franjevačkom duhovnošću posebice obzirom na življenje osnovnih franjevačkih vrijednosti: trajnog obraćenja, poniznosti, siromaštva, bratstva, naviještanja evanđelja dijelom i riječima (evangelizacijska usmjerenost).

Slijedilo je euharistijsko slavlje koji je predvodio don Damir Stojić. Euharistiji su se pridružili i ostali članovi domaćeg mjesnog bratstva.

Predavanje br. Stjepana i pitanja za rad po grupama možete pronaći na sljedećim linkovima:

» 20180922 Predavanje brata Stjepana_Bog moj i sve moje

» 20180922 Usvojenost i zivljenje franjevačkih vrijednosti- pitanja