7. sjednica Područnog vijeća Franjevačkoga svjetovnog reda Sjeverozapadnog (Zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca

U subotu, 24.veljače 2018. godine u Zagrebu, u prostorijama franjevačkoga samostana na Kaptolu s početkom u 9 sati, održana je 7. sjednica Područnog vijeća Franjevačkoga svjetovnog reda Sjeverozapadnog (Zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca.

Okupljanje je bilo u 8:30 sati ispred katedrale; kao i svih godina od osnutka Područnog bratstva najprije je delegacija područnih vijećnika išla pohoditi grob bl. Alojzija Stepinca, a nakon zajedničke molitve koju je predvodio fra Mate Bašić, cvijetni aranžman uz grob položio je područni ministar, brat Zdenko Viljevac.

Zatim smo u 9 sati u crkvi sv. Franje na Kaptolu slavili svetu misu koju je predslavio fra Mate Bašić, područni duhovni asistent; koncelebrilali su fra Zvonimir Brusač, fra Tomislav Glavnik, fra Branko Lipša, područni duhovni asistenti i fra Vatroslav Frkin s Kaptola.

Poslije mise bila je pripremljena okrjepa u dvorani Frame na prvom katu, gdje se održavala sjednica. Potom je uslijedio radni dio sjednice. Sjednica je završena u 13:30 sati molitvom iz Obrednika OFS-a. Slijedio je zajednički ručak u Kaptolskoj blagaovaonici.