MB Molve – bratski i pastoralni pohod

Bratski i pastoralni pohod članova Područnoga vijeća OFS-a vijeću i bratstvu OFS-a u Molvama održan u nedjelju, 26.02.2018. godine.

Bratski pohoditelj bio je ministar Zagrebačkoga područnog bratstva OFS-a br. Zdenko Viljevac. Prisutna je bila i članica Područnog vijeća Dubravka Mandaković. Pastoralni pohoditelj bio je područni duhovni asistent fra Tomisalv Glavnik, OFMConv.

Pohod je započeo susretom pohoditelja s minstrom s. Antonijom Kokšom,OFS, vijećnicama i duhovnim asistetnom fra Filipom Musom, OFMConv.
Ministra i vijećnice upoznale su pohoditelje sa životom i radom mjesnoga bratstva. Pohoditelji su pregledali i knjige bratstva. Kasnije su se pridružile i i još neke članice mjesnog bratstva. Fra Tomislav Glavnik, OFMConv poticajno je govorio o samom življenju franjevaštva. Franjevački svjetovnjaci u životu i radu žele živjeti uzornim obiteljskim životom u jednostavnosti i poštenju u svakodnevnom ophođenju s ljudima, te biti odgovorni i zauzeti u svojim obvezama.

Na kraju službenog susreta pohoditelji su upisali svoje dojomove u Knjigu bratskih i pastoralnih pohoda Mjesnoga bratstva. Potom je uslijedio križni put i euharistijsko slavlje u molvarskoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije.