Susret svih odgovornih za Framu

Pod geslom: “Zajedništvo OFS-a i Frame”, u subotu 14. listopada 2017. u kapucinskom samostanu sv. Leopolda Mandića u gornjoj Dubravi, održan je susret svih odgovornih za Franjevačku mladež (ministar OFS-a, bratski animator, predsjednik Frame, duhovni asistent Frame i predstavnik Frame u vijeću OFS-a). Članovi mjesnih bratstava Zagrebačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži i članovi mjesnih bratstava  Franjevačkog svjetovnog reda Sjeverozapadnohrvatskog (zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca, okupili su se na povijesnom događaju. Naime, održan je prvi zajednički susret navedenih članova. Susret je organiziralo Povjerenstvo Područnog vijeća OFS-a za Franjevačku mladež, a sudjelovalo je oko 70 braće i sestara OFS-a i članova Franjevačke mladeži iz mjesnih bratstava iz ovog područja kao i pojedini članovi nacionalnog vijeća.

Susret je započeo u 9:00 h Euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Miljenko Vrabec, OFMCap u koncelebraciji sa mnogobrojnim duhovnim asistentima. Glazbenu pratnju pružali su članovi Franjevačke mladeži.

Okupljenu braću i sestre pozdravio je područni ministar br. Zdenko Viljevac, OFS. Radni dio susreta započeo je duhovnim nagovorom fra Marina Grbešića, OFM na temu „Zajedništvo OFS-a i Frame“.
Potom je uslijedilo izlaganje Karle Grgić, područne predsjednice Franjevačke mladeži i br. Zdenka Viljevca, područnog ministra OFS-a na temu “Povezanost OFS-a i Frame u mjesnim bratstvima i bratska animacija”.

Većina susreta protekla je u aktivnom radu kroz slušanja predavanja, radove po grupama, te konstruktivne rasprave povezane sa geslom susreta. Susret je bio blagoslovljen brojnim idejama i prijateljstvima, te je za vjerovati kako će donijeti ploda i u našim bratstvima i ojačati vezu OFS-a i Franjevačke mladeži.

Zahvalni smo domaćinima, mjesnom bratstvu OFS-a i franjevačke mladeži pri kapucinskom samostanu sv. Leopolda Mandića i njihovom duhovnom asistentu fra Miljenku Vrabecu,  što su iskazali uistinu nesebičnu ljubav primajući tolike sudionike te još više u pripremi obilnog bratskog objeda s prelijepim kolačima i osvježavajućim pićima za sve sudionike.

s.Dubravka Mandaković, OFS
MB Sveti Duh

 

Nagovori i izlaganja: