Drugi privremeni zavjeti u MB sv.Nikola biskup Čakovec

Na blagdan svete Elizabete, zaštitnice FSR-a, sestre Branka Majerčak, Dragica Sklepić i Jadranka Jurišaga Ivaci obnovile su svoje prve privremene zavjete, tj. svoje članstvo u FSR-u produžile na godinu dana obnovom zavjeta, drugim privremenim zavjetima. Prošla je godina, kad su se sestre mogle preispitati je li biti član u FSR-u njihova stvarna želja, ostvaruju li se kao svjedoci Evanđelja. Tu želju izrazile su molbom u pisanom obliku ministri bratstva s. Martini Subotić. Vijeće je razmotrilo njihove molbe, njihovu zainteresiranost za život u bratstvu te se složilo s obnovom zavjeta na još godinu dana.
Za blagdan sv. Elizabete pripremali smo se trodnevnicom s cijelom župskom zajednicom. Prije mise članovi FSR-a predmolili su franjevačku krunicu. U misama kroz dane pripreme slavitelji misa ukazivali su nam na povezanost sv. Elizabete i sv. Franje i sve što su činili isključivo radi Krista. Na sam blagdan misu i obred obnove zavjeta predvodio je duhovni asistent našeg bratstva fra Anđelko Rakhel. U svojoj homiliji govorio je o Svetoj Elizabeti kao ugarskoj kneginji i franjevačkoj pokornici koja je umnogome slijedila franjevački duh. Osnivala je bolnice, pomagala potrebnima i siromašnima. Dvorila je bolesnike i patnike gledajući u njima Krista.
Mi se isto trebamo zapitati koliko se ostvarujemo kao svjedoci Evanđelja, kako svjedočimo svoju vjeru i djelotvornu ljubav. Na kraju misnog slavlja i blagoslova uslijedile su čestitke svih članova koji su bili prisutni , a zavjetovanima su predane knjige o Svetoj Elizabeti. Druženje smo nastavili uz pripremljene kolače kojima su sestre obilježile desetu godišnjicu zavjetovanja.