Proljetne aktivnosti mjesnog bratstva Virovitica

Bratstvo OFS-a Virovitica nastavlja svoje redovne, već tradicionalne aktivnosti a također započinje i neke nove projekte.
Ovo je plan nekih njihovih proljetnih aktivnosti.
Ove godine je OFS prvi puta organizirano Biblijsko bdijenje u korizmi. Na prvu korizmenu nedjelju poslije večernje svete mise započelo je čitanje Svetog pisma. 114 osoba, što braće i sestara, što župljana je danonoćno bdjelo nad Božjom Riječju. Čitanje Sv. Pisma je trajalo od nedjelje navečer do petka 18.4. u 2 h. Završeno je zahvalnom molitvom i pjesmom Tebe Boga hvalimo. Svaki čitalac je dobio sličicu sa prikladnim psalmom kao uspomenu na ovaj događaj .

Na petu korizmenu nedjelju 10.4. ćemo održati tradicionalni Križni put do susjedne župne crkve u Milanovcu. Poslije večernje mise ulicama grada kreće povorka na čelu sa križem. Nekoliko stotina župljana sa svijećama u ruci prati i razmatra Isusovu muku.

14.4. naše bratstvo u zajedništvu sa Framom će posjetiti Dom za starije i psihički bolesne osobe u Borovi, nedaleko Virovitice. Dom broji preko 300 štićenika, a za njih pripremamo mali program, obilje voća i kolača uz popodnevno druženje.

Na našim redovitim mjesečnim skupštinama razmatramo zajedničke teme predložene od MV OFS-a, kao i prigodne teme kroz crkvenu godinu. Na slijedećoj skupštini, koja će se održati 3.4. razmatramo temu – što je o pokori govorio i činio Sv. Franjo i kako mi to možemo primijeniti u svom životu i svom vremenu.

Mir i dobro svima žele sestre i braća iz Virovitice.