Izborni kapitul OFS-a Čakovec sv. Nikole biskupa

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Čakovec sv. Nikole biskupa održalo je 3. travnja 2011. godine izborni kapitul. Na njemu je sudjelovalo trideset i devetero braće i sestara mjesnog bratstva, gvardijan i župnik naše župe p. Stanko Belobrajdić te delegati Sjeverozapnog (Zagrebačkog) područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca, fra Milan Krišto, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata, s. Branka Černugelj (OFS Karlovac), područna ministra i s. Hilda Švarmajer (OFS Kaptol), područna tajnica.Nakon okupljanja sve nas je srdačno pozdravila ministra bratstva s. Ana Kolarić i riječ predala s. Branki Černugelj koja nam je poručila da biti u Franjevačkom svjetovnom redu znači živjeti franjevaštvo uz svoju braću i sestru te da upravo zbog toga na današnjem susretu moramo odgovorno i savjesno odabrati novo vodstvo.

Potom su uslijedili izvještaji rada našeg mjesnog bratstva kroz proteklo trogodišnje razdoblje (2008.- 2011.). Najprije je s. Ana Kolarić kao ministra bratstva iznijela sve aktivosti u kojima smo kao bratstvo aktivni te istaknula da naše bratstvo broji 65 članova od kojih je 62 trajno zavjetovanih, a troje je dalo prve privremene zavjete. Uslijedio je izvještaj s. Katice Šinko, mjesne tajnice, s. Terezije Pavić, mjesne blagajnice te s. Ljubice Posavec, mjesne učiteljice formacije koja je istaknula kako je upravo krenula nova grupa od četvero kandidata za OFS.

Izborni dio kapitula započeli smo himnom Duhu Svetomu te molitvom iz Obrednika OFS-a. Fra Milan Krišto nam se nakon navještaja evanđeoskog ulomka u kratkoj homiliji obratio istaknuvši kako su izbori u bratstvu važni, ali je vrijeme nakon njih još važnije jer se u njemu očituje život bratstva. A suživot braće i sestara je utoliko bogatiji i plodonosniji ukoliko se međusobno uvažavamo, slušamo, poštujemo i pomažemo u danoj odgovornosti te na taj način živimo svoje franjevaštvo.

Izbornim kapitulom predsjedala je s. Branka Černugelj, s. Katica Šinko je obnašala dužnost tajnice izbornog kapitula dok su s. Ljubica Murković i s. Petra Topličanec bile brojači glasova. Potom se pristupilo samom činu glasanja.

U narednom trogodištu kao vodstvo bratstva služit će mu s. Martina Subotić kao ministra, s. Katica Šinko kao doministra, s. Katica Stojko kao tajnica, s. Terezija Pavić kao blagajnica, s. Marija Marciuš kao učiteljica formacije te s. Edita Šanta- Lesjak i br. Stjepan Kolarić kao vijećnici.

Bratstvo je zajedno sa svojim gostima nastavilo druženje i slavlje u zajedništvu kod stola koji su pripremili u jednostavnosti članovi ovoga bratstva. Svaki izbori su velik i značajan događaj za bratstvo, pa tako i za naše. Novo vijeće, da bi moglo kvalitetno i plodonosno voditi bratstvo, treba podršku, savjete i molitvu svih članova. Stoga što više za kraj reći, već da kao sveti Franjo usrdno molimo njegovu molitvu koju je napisao kao poticaj svima nama da kao nasljedovatelji Isusa Krisa po njegovom primjeru budemo nositelji mira, ljubavi, praštanja, jedinstva, istine, vjere, nade, svjetla i radosti.

O održanim izborima izvjestila je s. Martina Subotić.